Konyhai trükkök!
1.*Fagyasztott vaj*
A vaj viszonylag gyorsan felolvad, ám míg fagyos, könnyű reszelni. A
reszelt vajat pedig sokkal könnyebben el lehet dolgozni, így akár a
sütemények, akár a krumplipüré, sokkal egyenletesebb lesz!
2. *Friss tojás teszt*
Velem gyakran megesik, hogy a hűtő mélyén még találok egy-két tojást,
amit sokszor nem merek felhasználni, mert nem tudom, mióta is állhat
ott. De szerencsére van egy remek trükk, amivel megállapítható, hány
napos a tojás: tedd vízbe, és ha feljön teljesen a tetejére, akkor
bizony az már régen romlott
3. *Narancspucolás egyszerűen*
A naranccsal általában mindenki megszenved, főleg a fehér részével. Hogy
minél gyorsabban túl legyél a narancs pucoláson, próbáld ki ezt a
praktikát! :)
*csak el ne vágd az ujjad!*
4. Fagyasztott mártások
Ha mártást készítünk, akkor általában vagy az alapanyag marad meg, vagy
pedig a mártás. De nem kell kidobni a mártást sem, hanem egyszerűen csak
fagyaszd le!
5. *Fokhagymapucolás egyszerűen*
A fokhagymapucolás rengeteg időt tud elvenni, főleg, ha több emberre
főzzünk. Ezzel a remek ötlettel azonban sok-sok időt spórolhatsz meg!
6.*Így melegítsd a tésztát!*
Ha nem a szokásos módon rakod a tányérra a tésztát, hanem egy lyukas
kört formálsz vele, sokkal gyorsabban és egyenletesebben felmelegszik a
mikróban.
...
7.*Így fogyaszd a görögdinnyét!*
A görögdinnyét nem igazán lehet szépen enni -- hittük ezt eddig, ám
azonban van egy remek módszer az elfogyasztására: csak kockázd fel és
szurkáld fel fogpiszkálóra! :)
...
8. A *saláta frissen tartása, kaporra is jó a módszer*
Neked is gyorsan megfonnyad a saláta? Próbáld ki ezt az ötletet: tedd
minél szárazabb helyre és tegyél rá egy papír konyhai törlőt vagy
szalvétát, ami felszívja róla a nedvességet, így sokkal tovább friss marad!
9. *Cseresznye magozás*
*a cseresznye magozás tetszett a legjobban! Fiatal éveimben így
magoztam, de mindig más lánykával és szájba - szájjal nem pedig
üvegnyakkal!*
A cseresznye magozása is sokáig tart, egy cseresznye magozó pedig
pénzbe. Ám van egy remek módszer: tedd egy üvegre a cseresznyét és egy
kis pálcával egyszerűen csak nyomd az üvegbe a magot! Kész is! :)
10. *Cérna szeletelés*
Ha tökéletesen szeretnél elvágni egy tortalapot vagy akár sajtot,
használj cérnát!
11.*Citrom facsarás*
Akármilyen férfi kéz is végzi a citromfacsarást, egy kicsi azért még
mindig marad a gyümölcsben. Hogy ezt elkerüld, előtte görgesd végig
párszor a konyhapulton úgy, hogy nyomást gyakorolsz rá -- így még jobban
kiengedi a levét!
12.*Fagyott szőlő*
Ha nem volt idő behűteni a bort, de van a fagyasztódban egy kis szőlő,
dobj párat a pohárba -- ez nem hűti le teljesen, de kellemes
hőmérsékletet ad az italnak; ráadásul még mutatós is! :)
13.*Fakanállal a habok ellen*
Ha vizet forralsz vagy tésztát főzöl biztosan neked is megesett már,
hogy nem figyeltél, így habozni kezdett és kifutott -- hogy ezt
elkerüld, tegyél a fazék tetejére fakanalat!
14.*Konzervnyitás férj nélkül*
Ha nem akarod minden késed hegyét eltörni befőttesüveg nyitása során,
akkor használj gumikesztyűt a kinyitásához!
*nem azonos az óvszerrel....*
15.*Kristálytiszta jégkocka*
Ha tiszta jégkockát szeretnél, akkor előbb forrald fel a vizet, hűtsd le
majd úgy tedd el a fagyasztóba!
A vaj viszonylag gyorsan felolvad, ám míg fagyos, könnyű reszelni. A
reszelt vajat pedig sokkal könnyebben el lehet dolgozni, így akár a
sütemények, akár a krumplipüré, sokkal egyenletesebb lesz!
2. *Friss tojás teszt*
Velem gyakran megesik, hogy a hűtő mélyén még találok egy-két tojást,
amit sokszor nem merek felhasználni, mert nem tudom, mióta is állhat
ott. De szerencsére van egy remek trükk, amivel megállapítható, hány
napos a tojás: tedd vízbe, és ha feljön teljesen a tetejére, akkor
bizony az már régen romlott
3. *Narancspucolás egyszerűen*
A naranccsal általában mindenki megszenved, főleg a fehér részével. Hogy
minél gyorsabban túl legyél a narancs pucoláson, próbáld ki ezt a
praktikát! :)
*csak el ne vágd az ujjad!*
4. Fagyasztott mártások
Ha mártást készítünk, akkor általában vagy az alapanyag marad meg, vagy
pedig a mártás. De nem kell kidobni a mártást sem, hanem egyszerűen csak
fagyaszd le!
5. *Fokhagymapucolás egyszerűen*
A fokhagymapucolás rengeteg időt tud elvenni, főleg, ha több emberre
főzzünk. Ezzel a remek ötlettel azonban sok-sok időt spórolhatsz meg!
6.*Így melegítsd a tésztát!*
Ha nem a szokásos módon rakod a tányérra a tésztát, hanem egy lyukas
kört formálsz vele, sokkal gyorsabban és egyenletesebben felmelegszik a
mikróban.
...
7.*Így fogyaszd a görögdinnyét!*
A görögdinnyét nem igazán lehet szépen enni -- hittük ezt eddig, ám
azonban van egy remek módszer az elfogyasztására: csak kockázd fel és
szurkáld fel fogpiszkálóra! :)
...
8. A *saláta frissen tartása, kaporra is jó a módszer*
Neked is gyorsan megfonnyad a saláta? Próbáld ki ezt az ötletet: tedd
minél szárazabb helyre és tegyél rá egy papír konyhai törlőt vagy
szalvétát, ami felszívja róla a nedvességet, így sokkal tovább friss marad!
9. *Cseresznye magozás*
*a cseresznye magozás tetszett a legjobban! Fiatal éveimben így
magoztam, de mindig más lánykával és szájba - szájjal nem pedig
üvegnyakkal!*
A cseresznye magozása is sokáig tart, egy cseresznye magozó pedig
pénzbe. Ám van egy remek módszer: tedd egy üvegre a cseresznyét és egy
kis pálcával egyszerűen csak nyomd az üvegbe a magot! Kész is! :)
10. *Cérna szeletelés*
Ha tökéletesen szeretnél elvágni egy tortalapot vagy akár sajtot,
használj cérnát!
11.*Citrom facsarás*
Akármilyen férfi kéz is végzi a citromfacsarást, egy kicsi azért még
mindig marad a gyümölcsben. Hogy ezt elkerüld, előtte görgesd végig
párszor a konyhapulton úgy, hogy nyomást gyakorolsz rá -- így még jobban
kiengedi a levét!
12.*Fagyott szőlő*
Ha nem volt idő behűteni a bort, de van a fagyasztódban egy kis szőlő,
dobj párat a pohárba -- ez nem hűti le teljesen, de kellemes
hőmérsékletet ad az italnak; ráadásul még mutatós is! :)
13.*Fakanállal a habok ellen*
Ha vizet forralsz vagy tésztát főzöl biztosan neked is megesett már,
hogy nem figyeltél, így habozni kezdett és kifutott -- hogy ezt
elkerüld, tegyél a fazék tetejére fakanalat!
14.*Konzervnyitás férj nélkül*
Ha nem akarod minden késed hegyét eltörni befőttesüveg nyitása során,
akkor használj gumikesztyűt a kinyitásához!
*nem azonos az óvszerrel....*
15.*Kristálytiszta jégkocka*
Ha tiszta jégkockát szeretnél, akkor előbb forrald fel a vizet, hűtsd le
majd úgy tedd el a fagyasztóba!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése