A szilva csodálatos hatásai
Német kutatók szerint a szilva megakadályozza a vastagbélrákot!
A Berlini Egyetemen nemrég elvégzett kutatás szerint azok az
emberek, akik három héten keresztül, naponta legkevesebb
hat szem szilvát, akár nyersen, vagy szárítva
elfogyasztanak, megelőzhetik a csontbetegségeket,
csökkenthetik a rossz koleszterinszintet, és a
vastagbélrák kialakulását is
elkerülhetik.Ha kicsit több szilvát eszünk a
kelleténél, akkor érvényesülhet ennek a csodálatos
gyümölcsnek a hashajtó hatása, ami azért remek, mert a
fölösleges salakanyagoktól megszabadulhat szervezetünk.
Emellett az idegrendszerünkre, a májunkra, a
gyomorsavtúltengésre, a gyomorfekélyre, a vesékre, és a
vastagbélre is gyógyítólag hat.
A szilva sötétkés, sötét vöröses színét egy sajátos polifenol anyagnak köszönheti, amely rendkívül hatékony antioxidáns, ötször erősebb, mint a béta-karotin, ötvenszer erősebb, mint az E-, és hússzor, mint a C-vitamin. A szilvából készült finom lé, étkezés előtt egy
félórával elfogyasztva, nagyszerűen serkenti az
immunrendszert, így védve leszünk a fertőzésektől.
Segít beindítani az emésztést, megszünteti a
székrekedést, és még a fogyókúrázók is bátran
ihatják a szilva levét, hiszen megszabadít a felesleges
zsírszövetektől, méregtelenít. Legalább napi egy
pohárral ajánlott meginni.
Íme, a szilva még jó néhány egészségvédő tulajdonsága
Ha naponta legalább három szilvát megeszünk, az erős
antioxidánsok eltávolítják azokat a hibás agysejteket, amelyek a memória romlásáért felelősek.A szilva kalóriában szegény, egy szemben mindössze 30 kalória van, ez a napi
szükséglet (2 ezer kalória) 1,5 százalékát teszi ki.Megelőzhetők a szívet érintő
betegségek is. A szilva ugyanis zsírokban szegény, egy
darabban 0,2 gramm természetes zsír található, ami
ráadásul nem is telített, amely a keringési rendszernek
is gondot okoz ugyebár.A nyers gyümölcs tele van
egészséges szénhidráttal, azonban vigyázni kell a
szárított változattal, mert ebben már a szénhidrát
mértéke igencsak magas, ezért óvatosan kell fogyasztani,
hiszen hosszabbtávon megemelkedhet a
vércukorszint.C-vitaminban gazdag gyümölcsről
van szó, a napi szükséglet 7 százalékát fedezi egy
szilva.Megvéd a rákos betegségektől,
mivel antociánt tartalmaz, de a vérszegénységben
szenvedőknek is naponta kellene a szilvát
fogyasztani.Megelőzhető a nyers gyümölcs
rendszeres fogyasztásával a cukorbetegség, a vesék és
csontok élettartama tovább tarthat.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése