A szilva csodálatos hatásai

 Német kutatók szerint a szilva megakadályozza a vastagbélrákot!

A Berlini Egyetemen nemrég elvégzett kutatás szerint azok az
 emberek, akik három héten keresztül, naponta legkevesebb
 hat szem szilvát, akár nyersen, vagy szárítva
 elfogyasztanak, megelőzhetik a csontbetegségeket,
 csökkenthetik a rossz koleszterinszintet, és a
 vastagbélrák kialakulását is
 elkerülhetik.Ha kicsit több szilvát eszünk a
 kelleténél, akkor érvényesülhet ennek a csodálatos
 gyümölcsnek a hashajtó hatása, ami azért remek, mert a
 fölösleges salakanyagoktól megszabadulhat szervezetünk.
 Emellett az idegrendszerünkre, a májunkra, a
 gyomorsavtúltengésre, a gyomorfekélyre, a vesékre, és a
 vastagbélre is gyógyítólag hat.
 A szilva sötétkés, sötét vöröses színét egy sajátos polifenol anyagnak köszönheti, amely rendkívül hatékony antioxidáns, ötször erősebb, mint a béta-karotin, ötvenszer erősebb, mint az E-, és hússzor, mint a C-vitamin. A szilvából készült finom lé, étkezés előtt egy
 félórával elfogyasztva, nagyszerűen serkenti az
 immunrendszert, így védve leszünk a fertőzésektől.
 Segít beindítani az emésztést, megszünteti a
 székrekedést, és még a fogyókúrázók is bátran
 ihatják a szilva levét, hiszen megszabadít a felesleges
 zsírszövetektől, méregtelenít. Legalább napi egy
 pohárral ajánlott meginni.
   Íme, a szilva még jó néhány egészségvédő tulajdonsága 
Ha naponta legalább három szilvát megeszünk, az erős
 antioxidánsok eltávolítják azokat a hibás agysejteket, amelyek a memória romlásáért felelősek.A szilva kalóriában szegény, egy szemben mindössze 30 kalória van, ez a napi
 szükséglet (2 ezer kalória) 1,5 százalékát teszi ki.Megelőzhetők a szívet érintő
 betegségek is. A szilva ugyanis zsírokban szegény, egy
 darabban 0,2 gramm természetes zsír található, ami
 ráadásul nem is telített, amely a keringési rendszernek
 is gondot okoz ugyebár.A nyers gyümölcs tele van
 egészséges szénhidráttal, azonban vigyázni kell a
 szárított változattal, mert ebben már a szénhidrát
 mértéke igencsak magas, ezért óvatosan kell fogyasztani,
 hiszen hosszabbtávon megemelkedhet a
 vércukorszint.C-vitaminban gazdag gyümölcsről
 van szó, a napi szükséglet 7 százalékát fedezi egy
 szilva.Megvéd a rákos betegségektől,
 mivel antociánt tartalmaz, de a vérszegénységben
 szenvedőknek is naponta kellene a szilvát
 fogyasztani.Megelőzhető a nyers gyümölcs
 rendszeres fogyasztásával a cukorbetegség, a vesék és
 csontok élettartama tovább tarthat. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések