Roznaring

A tudósok megtalálták azt a  növényt, amely segít  az elbutulás ellen, és 75 százalékkal javítja a memóriát.

A Rozmaring igen népszerű gyógynövény, általánosan használják különféle ételek fűszerezésére különleges, kellemes illata miatt.
A tudósok felfedezték azt is, hogy ez a növény  hasznos a demencia és az Alzheimer-betegség kezelésében is.

A Hamletben Shakespeare ezt írta: "Itt egy rozmaring szál, az emlékezetre; kérlek, édes rózsám, hogy jussak eszedbe: itt ...."  Lehet, hogy Shakespeare már tudta, hogy  ennek a jótékony növénynek milyen hatása van az agyra?

Tanulmányok kimutatták, hogy a rozmaring csodálatosan erős a memória elvesztésének és a fellépő mentális lelassulás megállításában.

Mark Moss és tudományos csoportja vizsgálta a rozmaring illóolajának az agyra gyakorolt hatását és néhány meglepő felfedezést tett: -
A gyógynövény illata a kognitív funkciókat, pontosabban, a memória megőrzését erősíti!

A vizsgálati alanyok, akik részt vettek a vizsgálatban különböző emlékező és vizualizációs feladatokat végeztek, miközben rozmaringot szagoltattak velük! Az emlékeik sokkal élénkebbek lettek. "Minden betegnél jelentős javulás mutatkozott az Alzheimer betegség esetén is. " - írja a tanulmány.

Nem kell mást tenni, mint szagolgatni a friss növényt vagy illóolaját naponta, és sokat segítünk ezzel agyunk fiatalon tartásában!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések