Szilva és szilvalé

Német kutatók sz​erint a szilva megakadályozza a vastagbélrákot!



A berlini egyetemen nemrég elvégzett kutatás szerint azok az emberek, akik három héten keresztül, naponta legkevesebb hat szem szilvát, akár nyersen, vagy szárítva elfogyasztanak, megelõzhetik a csontbetegségeket, csökkenthetik a rossz koleszterinszintet, és a vastagbélrák kialakulását is elkerülhetik.
Ha kicsit több szilvát eszünk a kelleténél, akkor érvényesülhet ennek a csodálatos gyümölcsnek a hashajtó hatása, ami azért remek, mert a fölösleges salakanyagoktól megszabadulhat szervezetünk.
Emellett az idegrendszerünkre, a májunkra, a gyomorsavtúltengésre, a gyomorfekélyre, a vesékre, és a vastagbélre is gyógyítólag hat.
A szilva sötétkékes, sötétvöröses színét egy sajátos polifenol anyagnak köszönheti, amely rendkívül hatékony antioxidáns, ötször erősebb, mint a béta karotin, ötvenszer erősebb, mint az E-, és hússzor, mint a C-vitamin.
.. .. S A LÉNYEG .. .. A LEGFONTOSABB …

A szilvából készült finom lé, étkezés elõtt egy félórával elfogyasztva, nagyszerűen serkenti az immunrendszert, így védve leszünk a fertõzésektõl.
Segít beindítani az emésztést, megszünteti a székrekedést, és még a fogyókúrázók is bátran ihatják a szilva levét, hiszen megszabadít a felesleges zsírszövetektől, méregtelenít.

Legalább napi egy pohárral ajánlott meginni.


Íme,a szilva még jó néhány egészségvédő tulajdonsága

Ha naponta legalább három szilvát megeszünk, az erős antioxidánsok eltávolítják azokat a hibás agysejteket, amelyek a memória romlásáért felelősek.
A szilva kalóriában szegény, egy szemben mindössze 30 kalória van, ez a napi-szükséglet (2 ezer kalória) 1,5 százalékát teszi ki.
Megelőzhetők a szívet érintő betegségek is. A szilva ugyanis zsírokban szegény, egy darabban 0,2 gramm természetes zsír található, ami ráadásul nem is telített,amely a keringési rendszernek is gondot okoz ugyebár.
A nyers gyümölcs tele van egészséges szénhidráttal, azonban vigyázni kell a szárított változattal, mert ebben már a szénhidrát mértéke igencsak magas, ezért óvatosan kell fogyasztani, hiszen hosszabb távon megemelkedhet a vércukorszint.
C-vitaminban gazdag gyümölcsről van szó, a napi szükséglet 7 százalékát fedezi egy szilva.
Megvéd a rákos betegségektől, mivel anticiánt tartalmaz, de a vérszegénységben szenvedőknek is naponta kellene a szilvát fogyasztani.
Megelõzhetõ a nyers gyümölcs rendszeres fogyasztásával a cukorbetegség, a vesék és csontok élettartama tovább tarthat.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések